Sunday, July 15, 2012

الدنش باسترى

الدنش باسترى

************


المكونات
*******
كيلو دقيق -350 جرام زبده لينه -4بيضه -معلقتين كبار خميره فوريه + معلقتين حليب بودره معلقتين سكر + معلقة ملح - 2كوب لبن للعجن
الحشو
*****
بلو برى او كاستر مع الفواكه

الطريقـــــــه
*********
نقلب الخميره بالسكر ويضاف اليها الماء الدافئ لتسيل.
- ينخل الدقيق ويضاف اليه جميع المقادير وتعجن حتى نحصل على عجينه لينه
- تفرد العجينهالزبده اللينه وتطوى ثم تلف مره اخرى
وتفرد مره اخرى وتطوى وتترك لتستريح.
- نفرد العجينه مره ثالثه وتطوى وتترك تستريح فى الثلاجه ثم نقوم بفردها بسمك نصف سم ثم نقطعها على شكل مربعات وليها عدة اشكال مختلفه

- ترص الدنش فى صينيه ونضعها فى فرن متوسط الحراره بعد دهن كل واحده بالبيض.
بعد خروجها نلمعها بالمربه المغليه على النار وبالهنا

No comments:

Post a Comment