Sunday, July 15, 2012

عجينة البيتزا الايطالى

عجينة البيتزا الايطالى 

مجربه ولذيذه جدا ان شاء الله تعجبكم


*****************************



المقادير
******
أولا نص كيلو دقيق
نص ملعقة سكر
ملعقة صغيرة ملح
معلقة زيت ذره
نص معلقة زعتر
ملعقة كبيرة خميرة
ماء دافىء للعجن

الطريقه
******
نقلب كل المقادير الجافة مع بعضها كويس وننزل عليهم شوية شوية بالماء الدافئ لحد لما العجينة تلم معاكى وتتعجن كويس وما تلصقش فى الطبق اللى بتعجنى فية وبعدين نسيبها تخمر وبعد كدة نقطعها
ونسيبها ترتاح شوية علشان تكون سهلة فى الفرد بعد ماترتاح نفردها بالنشابة ونضعها فى صينية مدهونة بزيت زيتون ونضع عليها الصوص واى حاجة انتى تحبى تعملى بها وعلى الوش الجبنة طبعا ونسيبها ترتاح كمان حوالى عشر دقايق وبعدين ندخلها الفرن على درجة حرارة 200على الرف الاوسط لمدة من 10 : 15 دقيقة وطبعا تكونى مولعة الفرن من قبلها.



صوص البيزا
********

مكونات
*****
2 حبة طماطم متوسطة الحجم
1/4 كوب ماء .
1 ملعقة صغيرة سكر
1/4 ملعقة صغيرة أوريغانو .
1/4 ملعقة صغيرة اوراق ريحان .
1/4 ملعقة صغيرة زعتر جاف
ملعقة صغيرة ثوم مفروم
ملعقة صغيرة ملح .
ملعقة صغيرة فلفل اسود
نص جزره مفرومه بالسكينه
5 حبات مشروم كبار مفرومين بالسكينه
نص زجاجة كاتشب حاااار

الطريقه
******
1. اخلطي جميع المكونات في مقلاة.
2. ضعيها على نار
متوسطة حتى تبدأ الصلصة بالغليان.
3. خفضي الحرارة وحركيها
ثم تغطى لمدة 30 - 45 دقيقة حتى تصبح كثيفة بالدرجة التي تريديها.

بيتزا السوسيس
***********
المقادير:3كوب دقيق
1معلقه كبيره خميره
2 معلقه كبيره سكر
2معلقه كبيره حليب بودر
1 معلقه صغيره ملح
1كوب ماء دافىء
1/4 كوب زيت
رشة اوريجانو
الطريقه:نضع المكونات فى العجان ماعدا الماء نضيفه تدريجيا حتى تتكون عجينه وننركها تخمر ثم نفردها بالصينيه ونضع عليها الصلصه واى مكونات حسب الرغبه وتدخل الفرن 200 درجه حتى تحمر

No comments:

Post a Comment